Tímto článkem bych chtěl vyjádřit čistě osobní názor a projevit nesouhlas s tím co okolo sebe vidím a velice mi to vadí. Případně otevřít tabu, diskusi o něm. A co že mi to vlastně vadí? Je to současná dámská móda a to, že jejímu diktátu podléhá i velká část křesťanských Žen a Dívek. Konkrétní problém vidím ve vyzívavosti/dráždivosti toho, co dnes velká spousta křesťanských Holek nosí. Tento problém bude asi starší, než současné trendy, ale přijde mi, že to postupně v dějinách graduje.

Možná si teď říkáte:„ Zase jeden moralista“. Ano každý jsme určitě jinak citliví na různé podměty. Tento článek píšu z pozice člověka, který má za sebou temnou minulost. Nebyl jsem žádný svatoušek a stále nejsem. Prošel jsem si závislostí na masturbaci a jsem částečný konvertita. Svoji výru jsem nežil na plno a dělal jsem i jiné špatné věci. Moje rozhodnutí jít životem společně s Pánem Ježím, nastalo teprve před necelými sedmi lety a v srpnu 2011 jsem vstoupil do Společenství čistých srdcí.

 

Na začátek bych se opřel o citát z Písma.

Vaše ozdoba ať není vnějšková, tkvící v tom, že si splétáte vlasy, ověšujete se zlatem a nosíte dobře padnoucí šaty, ale ať je uvnitř vašeho srdce.

1.list Petrův 3,3-4a

 

Je naprosto přirozené a normální, že každá Holka se chce líbit. Proti tomu naprosto nic nemám, pokud je tato touha vedena upřímnou snahou být krásná pro svého partnera jemu pro radost, ať už jej má nebo ho hledá a tak není tato touha líbit se vedena ješitností – pouhou touhou po obdivu, kdy dotyčné jde spíše o sebe, než o partnera. Když porovnáme ženský a mužsky pohled na sexualitu. Jsou tu zásadní rozdíly. Ženy mají například podstatně méně hormonu testosteronu než muži, takže je pro Ně jednoduší ovládat se. Pak je tu ještě jeden rozdíl, který bych chtěl vyzvednout. Budu parafrázovat Tomáše Řeháka, autora brožury: Sex: Šlehačka na dortu. Ten rozdíl je následující. Sexuální jednání se u mužů spouští pohledem a dotekem. U Žen se spouští sluchem – různé slovní projevy obdivu, lichotky, vyznání. Takže Holkám často nedojde, jak kluka naproti Ní dráždí Její výstřih, i když neodhaluje intimní časti těla. Jenže působí jako spolehliví magnet, který přitahuje pozornost… Rád bych teď citoval úryvek ze zmíněné brožury.

 

3. PROŽÍVÁ DĚVČE A KLUK TĚLESNÉ VZRUŠENÍ STEJNĚ? 

 

NE!!!

   Možná jsem tě šokoval tak radikální odpovědí, ale musíš to vědět. Určitě dej tuto kapitolu přečíst i své dívce.

    Muž je z prudce hořlavého materiálu a zapaluje se pohledem a dotykem. Kluci jsou velmi vznětliví. Plynová trouba - zapneš, škrtneš, bum, hoří...

    Četl jsem, že většina normálních kluků myslí každou dvacátou vteřinu na sex. Na přednášce se kohosi jeden chlapec zeptal: “Tak mi ještě řekni, na co mám myslet těch zbývajících devatenáct vteřin.” Kluk může mít plnou hlavu sexu a neví, co s tím. Čte abecedu, uvidí Ypsilon a už má představy. Uvidí holku, ona má na sobě erorifle a kluk už je plný představ. Ta dívka ho neupoutala očima, ani svým srdcem, stačila křivka těla.

    Tohle by měly vědět i dívky. Většina dívek si neuvědomuje, jak jejich zevnějšek na muže působí. Jdu po městě, vidím kluka s děvčetem. Ona má mikromini, obtažené tričko - drží ho za ruku. Já pochybuji o tom, že ten chlapec ji má doopravdy rád. Víš proč? Je to erobaba. Jdou spolu po ulici, ale padesát kluků, kteří je za ten večer uvidí, si řekne: “Pánové, tak s tou bych si to rozdal.”

    Víš, co to znamená do úplného důsledku? On ji drží za ruku, ale padesát mužů s ní přitom v myšlenkách souloží. Kdyby ji doopravdy miloval, nesnesl by pohledy jiných mužů. Spíš by dívce řekl: “To sis nemohla vzít trošku delší sukni? Já nechci, aby tě na ulici kdekdo hladově svlékal očima.” Žádný muž, který doopravdy miluje, se nechce o dámu svého srdce dělit. Muži se dělí jen o prostitutku.

    Dovol ještě jeden příklad.

      Pomeranč: Sleduješ, jak někdo loupe pomeranč, a začnou se ti sbíhat sliny. Ale to ještě neznamená, že se na toho člověka vrhneš a pomeranč mu vezmeš. Prostě spolkneš sliny a jdeš dál. Nebo vytáhneš vlastní pomeranč.

    Když muž vidí pěknou ženu, začnou se mu na ni sbíhat sexuální sliny. Ale to ještě není láska. Problém dnešních dívek je v tom, že ony se nejen vystavují jako pomeranče, ale ony se doslova samy před muži rozkrajují.

    Děvčata, velice záleží na tom, jak se oblékáte. Pomozte chlapcům! Tím pomáháte i samy sobě!

    Žena, která tři dny po sobě nosí kalhoty, ztrácí ladnou, ženskou chůzi. Věříte tomu? Žena chodí jako laň. A muž i přes delší sukni pozná, jestli má hezkou postavu. Někdy při přednáškách se mi stává, že přede mnou sedí dívka v mikromini. Jsou odhaleny všechny její přednosti, ale i zápory. To se mi moc špatně přednáší.

    Jsem v rozpacích:

    1. Buď už nevím, co je pěkné

    2. Nebo už nejsem muž

    NA ÚKOR KRÁSY NASTUPUJE SEXUÁLNÍ DRÁŽDĚNÍ. 

  

-        Celou brožuru najdete na:

 http://tom.wbs.cz/Sex_-slehacka-na-dortu.html#.VJBvXCuG9co

            

Pokračoval bych zase jedním citátem z Bible.

Podobně vy manželé, veďte společný život s pochopením pro křehkost ženy, prokazujte jí úctu, jež jí náleží jakožto spoludědičce milosti života.

         1.list Petrův 3,7b

        

Svatý Petr nás kluky vybízí, abychom měli k Vám Holkám Úctu. Kolikrát to ale jde jen ztuha… Vždyť co si má kluk myslet o nitru Dívky, která je spoře (sukně nad kolena, šortky, přiléhavé triko na ramínkách/s výstřihem …) nebo jinak vyzívavě oblečená (přiléhavé oblečení, průsvitné věci – hlavně bílé, nezakrytý zadek – džíny a jiné, výstřih, křiklavé barvy – ty byli v minulosti výsadou pouze prostitutek).

Skoro mi to připadá, teď se prosím neurazte, je to opravdu nadsazené přirovnání, jako kdyby to oblečení bylo na těle pouze namalované. A co se nepovede oděve dokonale obepnout, na to spolehlivě upozorní výstřih, průsvitné materiály nebo snížený pas společně s trikem končícím v jeho úrovni.

Žena není snadno dostupný kus masa, který lze použít a pak zahodit a nemá ho ze sebe dělat, podbízet se. ŽENA má před BOHEM obrovskou důstojnost!!! Stejně tak Muž. Naneštěstí se do té role kusu masa samy dobrovolně, byť kolikrát nevědomky pasují/ponižují. A vlastně je to taky ponižující i pro muže, protože jej to uvádí do role pouhého chovného dobytčete, od kterého se čeká jediná věc… Ženská Krása má velkou moc. Může kluka úplně omámit, takže je schopen udělat i něco zlého, co by za normálních okolností nespáchal… Je to pokřivený obraz sexuality, který všichni tiše tolerujeme a tím i podporujeme.

                     

V sázce je opravdu velmi mnoho, dokonce i spása duší. Když si Žena oblékne něco dráždivého, je to totéž, jako by mužovi řekla: „Právě sem se mi dívej“. Vystavuje se tím pak riziku sexu na úrovni myšlenek, proti kterému se ani nemůže bránit. Muž je zase pro změnu vystavený riziku duchovní smrti, tzn. věčné zatracení, pokud se neovládne a že je to mnohdy velmi těžké, to mi věřte. Muži nepotřebují žádná ponoukadla, aby si všimli krásy Ženy! Všimnou si i bez nich. Naše tělo i sexualita jsou velký Boží Dar a můžeme je darovat jen jednou! Buď svému manželskému partnerovi, nebo Bohu v případě rozhodnuti žít zasvěceným životem. Takové veliké Dary nemůžeme darovat každému na potkání, jde to opravdu jen jednou. Je to, jako by kluk žádal Holku o ruku a daroval Jí prstýnek, který před Ní vystřídal už pět majitelek. S takovým použitým putovní prstýnkem by svého milého asi dotyčná poslala k šípku. Nikomu není nic do toho, jak vypadá Žena odhalená. To má právo vidět jen Bůh, Ona a její manžel, pokud nějakého má (případně lékař/ka pokud je to nutné).

 

Mužové, milujte své ženy tak, jako si Kristus zamiloval církev: vydal se za ni, aby ji posvětil tím, že ji očistil koupelí ve vodě, kterou doprovází slovo; on ji totiž před sebe chtěl předvést jako zcela zářící, bez úhony i bez vrásky, a bez čehokoli podobného, ale svatou a neposkvrněnou.

            EF 5,25-27h

 

Na závěr se opravdu omlouvám všem, kterých se můj článek nějak dotkl ale i těm, které vyděsil můj pravopis.:-)